AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO Romania

Cele mai importante proiecte din lume desemnate de Asociaţia Internaţională de Project Management provin din China, Polonia, Marea Britanie şi România

22 Iunie 2007

Sistemul Educaţional Informatizat din România este considerat a fi una dintre cele mai importante realizări din lume în domeniul managementului de proiecte

Oraşul polonez Cracovia a fost recent gazda Galei de decernare International Project Excellence Awards.

Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) încurajează obţinerea de performanţe în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de anvergură. Prin acordarea de premii echipelor ce participă efectiv la crearea acestor proiecte inovative, IPMA urmăreşte să dea un exemplu privind excelenţa în management.

Juriul internaţional IPMA, care are în componenţa sa profesionişti cu reputaţie mondială în project management, a desemnat ca finaliste pentru 2007 şase realizări la nivel mondial.

Cele mai importante proiecte din lume desemnate de IPMA provin din China (3), Polonia (1), Marea Britanie (1) şi România (1).

Rigurozitatea implementării şi succesul obţinut în domeniul informatizării sistemului educaţional românesc a impresionat juriul IPMA, care recomandă proiectul SEI - Sistem Educaţional Informatizat, realizat de SIVECO Romania şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului din România drept unul dintre cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte.
Proiectul SEI a debutat în anul 2001 având ca principal obiectiv susţinerea procesului de predare-învăţare în învăţământul preuniversitar cu ajutorul sistemelor informatice.
În cadrul acestui program au fost instruiţi peste 75.000 de profesori, iar 3 milioane de elevi din peste 4.800 de şcoli şi licee din România beneficiază de 1700 de lecţii multimedia ce acoperă 14 materii.

Numărul mic de proiecte alese subliniază încă o dată valoarea excepţională a SEI - programul naţional de informatizare a învăţământului preuniversitar românesc, confirmând pe deplin calitatea specialiştilor de la SIVECO Romania în project management. Statutul de finalist reprezintă o reuşită extraordinară în condiţii de competitivitate maximă, SIVECO Romania intrând astfel în clubul foarte restrâns al companiilor care dezvoltă proiecte de talie mondială cu management de excelenţă.

„Nominalizarea proiectului SEI la premiile acordate de Asociaţia Internaţională de Project Management ne onorează în mod deosebit. După ce în 2005 lecţiile dezvoltate de noi au luat locul I la Mondialele IT de la Tunis, iar SEI a fost apreciat în repetate rânduri ca un proiect de referinţă în Europa pentru eGovernment, statutul de finalişti la IPMA Awards aduce o recunoaştere în plus a capacităţii specialiştilor din SIVECO Romania de a dezvolta, implementa şi optimiza programe educaţionale competitive pe plan internaţional. Noi considerăm că avem cei mai buni project manageri din lume pentru acest tip de proiecte”, a declarat Irina Socol, director general al SIVECO Romania.