AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO Romania

Cupa SIVECO 2004

România, Poiana Braşov, Jud. Braşov, 15 Iunie 2004

Competiţie menită să desemneze cele mai bune aplicaţii de software educaţional

Pentru elevii cu aptitudini, înclinaţii şi interes în realizarea de aplicaţii informatice cu caracter educaţional, dar şi pentru profesorii implicaţi în crearea de mijloace de învăţământ inovatoare, anul 2004 începe cu veşti bune: a fost lansată Cupa SIVECO - Ediţia a II-a, competiţie menită să desemneze cele mai bune aplicaţii de software educaţional!

Organizat de SIVECO România, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi în parteneriat cu revista PC Magazine, concursul îşi propune valorizarea potenţialului creativ al tinerilor creatori din învăţământul preuniversitar.

"În anul acesta ne aşteptăm la o adevărată avalanşă de lucrări de calitate. Experienţa acumulată în timpul concursului Cupa SIVECO de anul trecut şi succesul de care s-a bucurat echipa Colegiului Naţional Cantemir Vodă din Bucureşt la expoziţia ONLINE EDUCA BERLIN 2003 sunt factori suficient de motivanţi pentru concurenţii din acest an. Pe de altă parte, putem vorbi şi de îmbunătăţirea condiţiilor de creaţie, toate liceele din ţară beneficiind acum de un laborator informatizat performant, în care liceenii studiază nu doar informatica, ci şi matematica, fizica, biologia şi chimia, cu ajutorul AeL. Această platformă de eLearning, dezvoltată de SIVECO Romania, cuprinde lecţii interactive ce pot servi elevilor şi profesorilor drept model pentru dezvoltarea de noi aplicaţii", declară domnul profesor Radu JUGUREANU, responsabil pentru materiale educaţionale la SIVECO Romania.

Cea mai importantă modificare survenită în regulamentul Cupei SIVECO 2004 este aceea legată de împărţirea competiţiei în 6 secţiuni (matematică şi/sau informatică, fizică, chimie/biologie, filologie, istorie şi/sau geografie, tehnologie, interdisciplinar), şi aceasta pentru a acorda şanse egale de pătrundere în finală materialelor din cât mai multe discipline de studiu.