AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO Romania

Lansare AeL Enterprise

Bucureşti, 21 Ianuarie 2005


Un spectacol de laser şi un recital de excepţie al îndrăgitei trupe Holograf au însoţit intrarea pe piaţă a primei platforme de eLearning dezvoltată integral în România: Advanced eLearning (AeL)


Managerii principalelor organizaţii care activează pe piaţa românească şi liderii comunităţii de business au participat la sfarsitul săptămânii trecute la lansarea platformei de instruire interactivă AeL Enterprise, în cadrul unui spectacol de excepţie, de sunet, lumină şi high-tech. Compania SIVECO România, producătorul platformei AeL vine astfel în întâmpinarea nevoii tot mai mari şi mai des exprimate de instruire din mediul de afaceri românesc.


AeL Enterprise este un produs matur de care e nevoie mai mult acolo unde instruirea angajaţilor duce nu la note bune, ci poate face diferenţa dintre profit şi pierdere. Am creat aceasta platforma cu nevoile celor peste 350 de clienţi în minte, folosind cele mai bune practici mondiale în domeniu”, declară Irina SOCOL, Director General SIVECO România în deschiderea evenimentului. “AeL face ca toţi angajaţii unei companii, indiferent că se află la sediul central din Bucureşti, filiala din Cluj, punctul de lucru din Bacău sau reprezentanţa din Belgrad să beneficieze de acelaşi curs, de aceeaşi informaţie, să fie instruiţi la fel, să aplice aceleaşi proceduri şi să fie influenţaţi de aceeaşi cultură a firmei sau instituţiei indiferent că se întâlnesc într-o sală de curs sau că rămân la birourile proprii, pentru că îi reuneşte o platformă de instruire: Advanced eLearning”.


Rezultatul efortului de dezvoltare depus de echipa SIVECO România nu a întârziat să apară: în septembrie 2004, AeL e fost nominalizat de Comisia Europeană la European IST Prize, îndeplinind cu brio criteriile stabilite de către comitetul de evaluare al Comisiei Europene: conţinut inovativ, added-value în procesul de instruire, aplicabilitate în domenii diverse.


AeL Enterprise este singurul Sistem de Gestiune a Învăţării (Learning Management System) care acoperă cele trei tipuri principale de instruirii:

  • Asincronă (instructorul pregăteşte materialul şi fiecare cursant îl parcurge în ritm propriu)
  • Sincronă în clasă (instructorul şi cursanţii se află fizic în aceeaşi încăpere şi pot comunica direct)
  • Sincronă la distanţă (instructorul şi cursanţii pot comunica doar prin intermediul sistemului)
AeL Enterprise nu e un experiment, nu e o modă”, spune Florin Ilia, Directorul Departamentului Internet Space din cadrul SIVECO România cu prilejul Galei de lansare. „E un produs solid, construit pe standarde şi orientat spre nevoile celor care îl folosesc, un instrument puternic, flexibil, uşor de utilizat. AeL este mai mult decât software, e un prieten care te învaţă cum să înveţi.”


Lansarea AeL Enterprise chiar la începutul celui de-al 13-lea an de activitate al companiei SIVECO România este privită cu optimism de conducerea companiei, Irina Socol declarând la finalul evenimentului:  “A fi primul presupune întotdeauna o responsabilitate faţă de beneficiari. Noi ne-am obişnuit clienţii să aibă aşteptări mari in ceea ce ne priveste. AeL Enterprise este primul produs românesc de instruire asistată de calculator dedicat mediului corporatist. Ne vom strădui să confirmăm şi de această dată aşteptările şi să rămânem numărul unu.”