AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO Romania

Soluţii educaţionale informatizate de ultimă generaţie, realizate de SIVECO Romania, în atenţia delegaţiilor ministeriale din toată lumea

3 May 2012

Romanian version only

Pe 26-27 aprilie 2012 a avut loc la Bucureşti a opta Conferinţă Ministerială a Procesului Bologna.

Bucuresti, 3 mai 2012 – Conferinţa Ministerială găzduită de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului la Palatul Parlamentului a reunit delegaţii din aproape 100 de ţări de pe toate continentele.
 
În cadrul evenimentului, SIVECO Romania a expus şi prezentat realizările sale de ultimă oră în domeniul software-ului educaţional, lecţii multidisciplinare de tip proiect disponibile pe table multi-touch, precum şi conţinut digital pe iPad, ecrane 3D şi elemente de Augmented Reality. Participanţii la eveniment au fost impresionaţi de nivelul soluţiilor educaţionale informatizate propuse, aliniate procesului Bologna.
 
Suntem foarte onoraţi de participarea la această conferinţă de cel mai înalt nivel. Numeroasele delegaţii ministeriale care ne-au vizitat standul au apreciat în mod deosebit soluţiile noastre eLearning, faptul că în Romania ele sunt folosite pe scară largă şi ne-au comunicat explicit acest lucru. Folosind expertiza acumulată la nivel naţional, în prezent avem în derulare proiecte similare în ţări de pe 3 continente. Educaţia asistată de calculator este o modalitate de pregătire a tinerilor pentru o societate în care procesul educaţional se desfăşoară toată viaţa, instruirea fiind un process continuu, asumat, menit să stimuleze creativitatea şi inovaţia”, a declarat  Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.
 
SIVECO Romania este unul dintre principalii producători mondiali de soluţii informatice pentru educaţie şi conţinut educaţional.

Compania exportă soluţii de eLearning în 12 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii. Librăria de conţinut digital AeL eContent cuprinde peste 34,000 de obiecte interactive de învăţare, ce acoperă 21 de materii, fiind recompensată cu numeroase distincţii internaţionale prestigioase, inclusiv cu titlul de “Cel mai bun conţinut educaţional” în cadrul competiţiei World Summit for Information Society, desfăşurată în Tunis, în anul 2005.