AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO Romania

SIVECO România la Online EDUCA Berlin

8 Decembrie 2004

Căştigătorii CUPEI SIVECO 2004 şi-au prezentat lucrările la cel mai important eveniment internaţional dedicat sistemelor educaţionale asistate de calculator, construind o nouă imagine României: aceea de producător important de eLearning.

Bucureşti, 8 Decembrie 2004 – La începutul lunii decembrie s-a desfăşurat la Berlin cea de-a zecea ediţie a celui mai important eveniment internaţional dedicat domeniului eLearning-ONLINE EDUCA.

Delegaţia României a fost formată din câştigătorii ediţiei a II-a a Concursului Naţional de Soft Educaţional Cupa SIVECO: Robert Guduvan - student la Universitatea "Politehnica" Bucureşti, Prof. Corina Dobrescu - Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Răzvan Gradinaru - elev Liceul de Informatică Grigore Moisil, Iaşi, Bianca Milatinovici – elevă la Liceul de Informatică Grigore Moisil Iaşi, Prof. Ema Cerchez - Liceul de Informatică Grigore Moisil, Iaşi, Prof. Marinel Şerban - Liceul de Informatică Grigore Moisil, Iaşi şi Silviu Crăciunaş- student Universitatea Politehnica Timişoara câştigătorul concursului de creaţie din cadrul Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual.

Ediţia din acest an a reunit de-a lungul celor 3 zile de expoziţie, conferinţe şi workshopuri un număr record de participanţi:1600 din 60 de ţări. 118 organizaţii din 26 de ţări şi-au prezentat produsele şi proiectele în cadrul expoziţiei, printre ele numărându-se şi delegaţia României. Încă din prima zi, lucrările Difractia Fraunhofer şi Heap prezentate chiar de autorii lor: Robert Guduvan, respectiv Bianca Milatinovici şi Răzvan Grădinaru au atras atenţia vizitatorilor standului României, care au fost încântaţi de calitatea acestor aplicaţii.

"Cele două lucrări premiate au fost rulate aşa cum se procedează şi la clasă, adică utilizând platforma de eLearning AEL. Cu această ocazie am putut compara nu doar softul nostru educaţional cu cel produs de companii din străinătate cu zeci de ani experienţă în domeniu, ci şi platforma folosită în liceele din România, AEL cu produse similare utilizate în alte ţări. Am fost extrem de bucuroasă să constat că AEL este mai valoros, mai bogat în conţinut şi mai uşor de utilizat decât multe alte platforme pe care le-am văzut aici, la EDUCA", spune Corina Dobrescu, profesor la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti.

Pe lângă mândria de a prezenta propriile creaţii în faţa unui public internaţional avizat, obişnuit cu sistemele de învăţare asistate de computer, elevii români au putut participa şi la workshopuri pe diverse teme de interes: proiectarea lecţiilor electronice, standardizarea în eLearning, scalabilitatea soluţiilor de învăţare asistate de calculator.

"Ne bucurăm mult că SIVECO Romania ne-a oferit această şansă, nu doar de a ne prezenta lecţia cu care am participat la CUPA SIVECO într-un mediu internaţional, ci şi de a lua parte la conferinţe şi de a lua contact cu ce fac alte ţări în domeniul eLearning. Este deosebit de instructiv şi de util nu doar pentru copii, ci şi pentru noi ca profesori. Suntem convinşi că această experienţă ne va ajuta să pregătim noi generaţii de premianţi la Cupa SIVECO, de ce nu chiar începând de la ediţia 2005", declară Ema Cerchez şi Marinel Şerban, coordonatorii echipei de la Liceul de Informatică Grigore Moisil din Iaşi.

Pe lângă sponsorizarea participării la EDUCA a primilor clasaţi la CUPA SIVECO 2004, SIVECO România şi-a făcut remarcată prezenţa la expoziţie printr-un caz de succes impresionant: platforma de eLearning AEL implementată în 1510 reţele din toate liceele româneşti.

Recent nominalizată la IST Prize de către Comisia Europeană, platforma AEL a atras atenţia vizitatorilor standului României prin originalitatea, cantitatea şi calitatea materialelor educaţionale integrate, şi, nu în ultimul rând prin numărul mare de utilizatori: peste 700.000 de profesori şi elevi.

"Prezenţa României la astfel de manifestări facilitează compararea experienţei noastre de eLearning cu proiecte similare sau măcar apropiate desfăşurate în alte ţări europene. Nu ne este indiferent ce se petrece în lume în domeniul informatizării educaţionale pentru că pe de o parte învăţăm şi aplicăm ce considerăm a fi potrivit pentru cultura educaţională românească, şi pe de altă parte validăm rezultatele pozitive ale SEI prin părerile exprimate ale unor specialişti în domeniu la nivel internaţional sau al unor instituţii de acelaşi calibru", declară Radu Jugureanu, Responsabil Materiale Educaţionale în cadrul companiei SIVECO România.