AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO Romania

Programul Sistem Educaţional Informatizat – o punte trainică pentru accesul nediscriminatoriu în Era Digitală

7 Februarie 2005

Programul românesc de informatizare a învăţământului preuniversitar a primit o reconfirmare a valorii sale din partea grupului internaţional de presă IDG.

Bucureşti, 7 Februarie 2005 – Programul de informatizare a învăţământului preuniversitar SEI  (Sistem Educaţional Informatizat) derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării a primit distincţia “Best Bridge over the Digital Divide”  în cadrul Galei Premiilor PC World, desfăşurate vineri, 4 februarie la Hotel Hilton.

Premiul, care atest? o dată în plus contribuţia SEI la dezvoltarea societăţii informaţionale şi valoarea sa faţă de alte proiecte europene similare, a fost decernat de preşedintele şi fondatorul grupului IDG, domnul Patrick J. McGovern în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, a furnizorilor proiectului (HP România, IBM Romania şi SIVECO România) şi a directorilor de filiale IDG din întreaga lume.

Distincţia a fost înmânată de către Patrick McGovern doamnei Irina Socol, Directorul General SIVECO România, integratorul proiectului, care a mulţumit cu această ocazie tuturor organizaţiilor care au contribuit la succesul acestuia.

"Suntem deosebit de fericiţi că o o organizaţie de anvergura IDG şi o un vizionar  ca domnul Patrick McGovern care de  40 de ani contribuie practic la revoluţia IT,  reconfirm? faptul că în România putem vorbi de un caz de succes în informatizarea învăţământului. SEI este un proiect deosebit de complex, cu numeroase componente, şi un impact social decisiv. Peste tot în lume, acest tip de proiecte se confruntă cu necesitatea de a schimba mentalităţi într-un interval relativ scurt de timp. Sunt mândră să vă spun că România a reuşit în această privinţă mai repede şi mai bine decât alte ţări europene cu nivel de dezvoltare economică mult mai avansată. În acelaşi timp sunt deosebit de bucuroasă că SIVECO Romania este parte din echipa care a făcut posibil acest succes, alături de IBM România şi HP România. Alte nume mari ale industriei mondiale de IT au avut un rol important în derularea SEI: este vorba despre Oracle şi Microsoft, cărora le mulţumesc şi îi felicit pe această cale”, a declarat Irina SOCOL.